Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که آمار تعداد مبتلایان ویروس کرونا به دلیل چرخش نوع انگلیسی آن روبه افزایش است اخبار منتشر شده حکایت از نفوذ این نوع از ویروس جهش یافته با استان‌های همجوار خوزستان دارند و بازهم تاکید بر رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است.

از ابتدای هفته جاری انتشار اخبار افزایش معنادار تعداد مبتلایان به کرونا در استان خوزستان توجه بسیاری از مردم و البته مسئولان را به خود جلب کرد تاجایی که نهایتا بحرانی شدن اوضاع همه‌گیری در این استان پنهاور باعث شد تا رنگ قرمز کرونایی در یازده شهرستان از خوزستان تثبیت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییر رنگ‌بندی کرونایی در خوزستان البته زنگ خطر شیوع گسترده بیماری در سایر استان‌های همجوار را به صدا درآورد و در بررسی‌های اولیه مشخص شد این مشکل به دلیل تردد بیش از حد مسافران از مبداء عراق صورت گرفته و با درنظر گرفتن افزایش آمار ابتلا در این کشور و تردد گسترده مرزی میان دو کشور خوزستان نیز به حالت بحرانی درآمد.

نهایتاً مرزهای غربی کشورمان با عراق به روی مسافران بسته شد اما ویروس انگلیسی در سطح بالایی وارد شده و به دلیل بی توجهی بسیاری از هموطنان در این منطقه دست به دست شده بود و اکنون خبر از گسترش بیماری در استان چهارمحال و بختیاری به‌گوش می‌رسد که دراین صورت باید به سرعت تدابیر ویژه‌ای در زمینه محدودیت‌های جدید مدنظر قرار گیرد.

نکته حائز اهمیت درباره ورود ویروس جهش یافته این است که میزان سرایت ویروس بسیار بالاتر از نوع قبلی بوده و این مهم می‌تواند زنگ خطری برای کادر درمان ایران باشد که اکنون در مقابله با ویروس منحوس یکسال پرکار را پشت‌سرگذاشته‌اند و فرسودگی می‌تواند پاشنه آشیل مدیریت بحران در صورت افزایش سطح همه‌گیری باشد و سیگنال‌های نگران کننده هم با توجه به افزایش معنادار تعدادمبتلایان طبق آمار رسمی وزارت بهداشت کاملاً مشهود است.

افزایش محسوس تعداد فوتی‌ها در 10 استان

روند چرخش ویروس کرونا در کشور بعد از تایید ورود ویروس جهش یافته انگلیسی آنچنان سرعت گرفته که تنها کمتر از یک هفته از این اتفاق آمارهای رسمی نشان می‌دهد که میزان فوتی‎ها براثر این ویروس منحوس در استان‌های مازندران، خوزستان، ایلام، سمنان، گلستان، گیلان، تهران، آذربایجان غربی، یزد و اردبیل از متوسط کشوری بالاتر است.

در نگاه اول اگرچه فقط اعداد هستند که افزایش را نشان می‌دهد اما اگر کمی بیشتر توجه داشته باشیم می‌بینیم این اعداد در پس خود خبری نگران کننده یعنی افزایش تعداد مبتلایان و بیماران بدحال را هم زیرپوستی نشان می‌دهند که به معنی آغاز بحران است.

هرچند این آمارها انتهای کار نبوده و روز گذشته شناسایی ویروس انگلیسی در دزفول، اهر، بیرجند و البرز تاکیدی براین ماجراست که واقعا ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی کاملا آسوده و بی‌خیال درحال ایران گردی است و رفته رفته کانون‌های جدیدی از بحران به سیستم بهداشت و درمان کشورمان تحمیل می‌کند چون آمارها دقیقا نشان می‌دهد اتفاقا در شرایط فعلی که اهمیت رعایت پروتکل‌ها برهیچ کس پوشیده نیست بخشی از هموطنان کاملاً توجه به پروتکل‌های بهداشتی را فراموش کرده‌اند.

به هرحال فراموش نکنیم که آمارهای رسمی نشان می‌دهد که تا امروز تاکنون استان‌های تهران، قزوین، البرز، زنجان، خوزستان، کرمانشاه، خراسان‌جنوبی، آذربایجان شرقی و ایلام درگیر کرونای انگلیسی شده‌اند.

مردم رعایت نکنند وضعیت بحرانی می‌شود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شهرکرد ، بررسی آمار و وضعیت ویروس نوپدید کووید19 در هفته اخیر (27 بهمن‌ماه الی 3 اسفندماه) در استان چهارمحال و بختیاری، نشان از عدم تغییر زیاد آمار بستری‌ها نسبت به دو هفته پیش را دارد، در هفته گذشته تعداد کل بستری‌ها در مراکز درمانی 10 شهرستان استان، 226 نفر بوده است که نسبت به دو هفته پیش که 224 نفر بود، تغییر زیادی نکرده است.

گفتنی است همجواری استان چهارمحال و بختیاری با استان خوزستان که در وضعیت قرمز کرونایی به سر می‌برد، نگرانی‌ها را مبنی بر سرایت ویروس کرونای انگلیسی به استان افزایش داده است و مردم نگران این موضوع هستند.

البته به گفته مسئولین استان، مبادی ورودی استان نسبت به استان خوزستان کنترل می‌شود و خودروهای فاقد مجوز قانونی حق ورود به استان چهارمحال و بختیاری را ندارند، به گفته رئیس پلیس راه استان، بنا بر تدابیر ستاد کرونای استان یک سری محدودیت‌ها در مبادی ورودی و خروجی شهرستان‌های کوهرنگ و لردگان در جهت جلوگیری از ورود کرونای انگلیسی به استان، صورت گرفته است.

کنترل بیشتر مبادی ورودی استان توسط مسئولین و رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم، تنها راه برای عدم سرایت ویروس کرونای انگلیسی و شیوع این ویروس در استان است، اکنون نگرانی‌ها قبل از آنکه در مورد تجمعات و دورهمی‌ها باشد، در مورد مسافرت‌ها است که نیاز است مردم مسافرت‌‌های غیر ضرور خود را کم کنند.

تجمع یعنی کانون بحران

افزایش میزان سرایت ویروس انگلیسی و مصادف شدن آن با کاهش سطح همکاری و مشارکت مردمی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی عاملی بوده تا از ابتدای هفته جاری سیر صعودی مراجعه بیماران به مراکز درمانی و اشغال شدن تخت‌های بیمارستانی نگرانی کاملا مشهودی در میان مسئولان بهداشت و درمان کشور ایجاد کرده باشد.

این نگرانی از سخنان روز گذشته وزیر بهداشت کاملا مشخص و ملموس است که ظاهرا این ویروس منحوس چموش‌تر شده و بی‌تفاوتی به آن مساوی با فاجعه‌ای از نظر بیماری در کشورمان خواهد شد که تنها راهکار مقابل منطقی و مناسب با آن فعلا رعایت پروتکل‌های بهداشتی آنهم به صورت کامل و بدون هرگونه عادی انگاری است.

مسئولان وزارت بهداشت تاکید دارند نوع ویروس جهش یافته به دلیل جهشی که داشته میزان بالای سرایت پذیری را ایجاد کرده که این تغییر در تجمع‌های خانوادگی یا حتی کاری می‌تواند به کانونی برای ابتلا شناخته شده و چرخه همه‌گیری را گسترده تر کند.

ظاهرا آزمایش‌های انجام شده نشان می‌دهد اگر ویروس قبلی در مدت زمان طولانی‌تر که فرد با آن روبرو می‌شد ابتلا ایجاد می‌کرد این نوع ویروس جهش یافته تنها به چند دقیقه زمان نیاز دارد تا یک فرد سالم را مبتلا کرده و این چرخه را برای آلوده کردن دیگران کامل کند و نکته جالب‌تر اینجاست که نه تنها سن آلودگی افراد بسیار پایین امده بلکه بسیاری از مراجعه کنندگان در دوره ابتدایی آلودگی هیچ علائمی نداشته و یکباره با علائم بسیار شدید به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که بعضاً مدیریت بحران در بدن وی غیر ممکن می‌شود.

بنابراین با توجه به اینکه در ایام پایانی سال قرار داریم و جنب‌وجوش‌های پایان سال مثل همیشه در سراسر ایران آغاز شده نگرانی عمده در مراکز خرید، وسایل نقلیه عمومی و البته اداره‌های خدماتی وجود دارد که درصورت بی‌توجهی ویروس منحوس در میان مردم دست به دست شود.

از این رو لازم است با رعایت شیوه نامه بهداشتی توسط همه مردم شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و شست و شوی مداوم دستها و پرهیز از حضور در تجمع‌ها و آیین های عروسی و عزا  شرایط توقف روند نگران کننده بیماری نه تنها در استان خوزستان بلکه کل کشور باشیم.

براساس اطلاعات وزارت بهداشت از ابتدای هفته جاری تعداد 11 شهر شرایط قرمز کرونایی دارند و 52 شهر هم در وضعیت نارنجی قرار گرفته‌اند، این درحالی است که 217 شهر براساس شاخص‌ها در وضعیت زرد و نهایتاً 168 شهر هم براساس اطلاعات ثبت‌شده در شرایط آبی کرونایی هستند.

همین آمار نشان می‌دهد که تمامی شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان قرار دارند که عبارتند از: آبادان، اهواز، ماهشهر، دزفول، دشت‌آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر و هویزه.

شاخص: در طرح جدید شاخص تعداد بستری‌ها، رنگ‌بندی شهرها را مشخص می‌کند، به این ترتیب که بستری‌های چهار نفر در 100 هزار نفر شهرهای زرد، شش نفر در 100 هزار نفر شهرهای نارنجی و 10 نفر در 100 هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین می‌کند./ تسنیم

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری پروتکل های بهداشتی ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی استان خوزستان قرمز کرونایی سرایت ویروس نگران کننده ویروس منحوس نشان می دهد پروتکل ها بستری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۷۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • عادی شدن روند پرواز‌های فرودگاه بین المللی شهید سلیمانی اهواز
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • قرمز‌ها دل نگران خروج ستاره‌ها در دوران «پسا کلوپ»؛ آیا محمد صلاح و فان دایک از لیورپول می‌روند؟
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • روند اجرایی پروژه‌های عمرانی استان خوزستان باید تسریع شود
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان