Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی یک سال از آغاز همه‌گیری کرونا در کشور می‌گذرد که در یکسالگی این پاندمی جهانی احتمال آغاز موج چهارم عاملی برای نگرانی مسئولان بهداشت و سلامت کشورمان شده است و همواره اعلام می‌شود فعلا بهترین راهکار رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

درحالی یکسال از آغاز همه‌گیری کرونا در کشورمان می‌گذرد که مسئولان بهداشت و درمان نسبت به احتمال آغاز موج چهارم همه‌گیری هشدار داده و از هموطنان خواسته‌اند با درنظر گرفتن افزایش تردد در سطح شهرها و البته جاده‌ها به دلیل نزدیک شدن تعطیلات نوروز بیشتر به رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته نگران کننده‌تر اینجاست که دقیقاً در همین دوره شاهد کاهش معنادار همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی بوده‌ایم و همین موضوع با توجه به افزایش جمعیت در مراکز خرید و البته وسایل حمل و نقل عمومی می‌تواند به ایجاد بحران دامن بزند و کادر درمان کشورمان را با چالشی جدی روبرو کند.

برهمین اساس معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دراین زمینه تاکید کرده است مردم باید از انجام سفر و ترددهای غیر ضروری در سطح شهر اجتناب کنند و باید برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای انگلیسی در هنگام خروج از خانه تا زمان برگشتن به منزل از ماسک استفاده کنند.

حریرچی همچنین درباره میزان اثرگذاری ویروس انگلیسی بر گروه‌های مختلف سنی اعلام کرده این نوع از ویروس جهش یافته اگرچه برای تمامی گروه‌های سنی می‌تواند مشکل آفرین باشد اما براساس شواهدی که تاکنون به دست آمده کرونای انگلیسی بیشتر جوانان را درگیر می‌کند.

سرعت شیوع کرونا در خوزستان بالاست

آمارهای رسمی منتشر شده از استان خوزستان نشان می‌دهد میزان شیوع کروند در این استان با شیب تندی ادامه دارد و برخی از مناطق همجوار این استان هم با این مورد یعنی افزایش تعداد بیماران اما با شیب ملایم روبرو شده‌اند.

به این ترتیب اگرچه شرایط خوزستان همچنان در وضعیت هشدار و قرمز کرونایی قراردارد اما آمارها حکایت از شیب ملایم همه‌گری در مناطقی همچون چهارمحال و بختیاری و البته دورتر از خوزستان یعنی استان آذربایجان غربی دارد.

برهمین اساس و با توجه به انتشار اخباری مبنی بر شرایط بحرانی کشور عراق در زمینه شیوع کرونا مسئولان اعلام کرده‌اند برای جلوگیری از گسترش بیماری و غیرقابل کنترل شدن آن سختگیری بیشتری نسبت به تردد مسافر در مرزهای کشور خواهند داشت و احتمال بسته شدن مرزها به‌روی مسافران دور از انتظار نیست.

شناسایی 1000 مورد بیمار کرونایی در یک روز

درحالی که تنها استان قرمز رنگ از نظر وضعیت همه‌‌گیری ویروس منحوس خوزستان است که بحرانی شدن وضعیت شیوع ویروس کووید 19 در کشور همسایه این استان یعنی عراق نگرانی‌های بسیاری را برای مسئولان بهداشت و درمان استان ایجاد کرده است.

براساس گزارش‌های منتشر شده از کشور عراق از هفته گذشته روند افزایش تعداد بیماران کرونا در این کشور گسترش قابل ملاحظه‌ای داشته و تعداد فوتی‌ها هم تقریبا با همین سرعت روبه گسترش است؛ اما اصلی‌ترین نکته اینجاست که براساس شرایط قومی و قبیله‌ای این منطقه و ارتباط گسترده میان عراقی‌ها و هموطنان ما در استان خوزستان احتمال بروز بحران در این استان نیز دور از انتظار نیست.

تردد بسیار زیاد در مرزهای ایران و عراق و ارتباط تجاری نزدیک میان بازرگانان محلی دو کشور درکنار کاهش مشارکت مردمی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی این واقعیت را نمایان می‌کند که تب کرونا در خوزستان بالا گرفته گرفته و باید هرچه سریعتر قبل از بحرانی شدن اوضاع آن را کنترل کنیم.

نکته نگران کننده‌تر این است که با توجه به بررسی‌های میدانی به دلیل افزایش تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و موارد بستری احتمال تکمیل ظرفیت مراکز درمانی استان خوزستان بخصوص مناطق جنوب غربی و غرب استان دور از انتظار نیست و این اتفاق می‌تواند فشاری بر مراکز درمانی شهرستان‌های دیگر استان ایجاد کند.

البته اوضاع شرقی استان هم چنان تعریفی نداشته و گزارش‌ها حکایت از این موضوع دارند که مثلا بندر ماهشهر هم اوضاع قابل قبولی از بابت شیوع کرونا ندارد. اما واقعیت این است که در آخرین روزهای هفته قبل انتشار خبری مبنی بر ثبت 1000 مورد بیماری قطعی کرونا در استان به نگرانی‌ها بیشتر دامن زد.

آرامش قبل از طوفان در پایتخت

نزدیک شدن فصل بهار و رسیدن نوروز اگرچه خبر از زایش دوباره زندگی در دل طبیعت می‌دهد اما امسال در سالگرد اعلام رسمی ورود ویروس منحوس این نگرانی وجود دارد که سرخوشی طبیعت برایمان حال خوش همیشگی را ایجاد نکند.

هرچند مسئولان بهداشت و درمان دائم تاکید می‌کنند باید شرایط زندگی با ویروس منحوس را بیاموزیم ولی نکته اینجاست که گروهی دقیقا این نگرانی را نادیده گرفته و اتفاقا در حالی که احتمال آغاز پیک چهارم در کشور دور از انتظار نیست کمتر با پروتکل‌های بهداشتی همراهی می‌کنند.

اما اصلی‌ترین دغدغه مربوط به پایتخت و استان البرز است به این دلیل که در ایام پایانی سال و البته تعطیلات نوروزی این دو استان بیشترین تقاضا سفر و تردد را ثبت می‌کنند و این جابجایی گسترده زیر سایه کم توجهی هموطنان به پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند کانون‌های نگران کننده‌ای از بیماری در سراسر ایران ایجاد کند که کنترل آن احتمالاً دشوار باشد، به این ترتیب اگر بگوییم احتمالا آرامش قبل از طوفان را تجربه می‌کنیم شاید دور از واقعیت نیست.

مراقب آتش زیر خاکستر گلستان باشیم

درحالی گزارش‌ها حکایت از بهبود نسبی شرایط در استان گلستان بعد از یک دوره بحران دارند که مسئولان بهداشت و درمان این منطقه معتقدند با درنظر گرفتن ورود ویروس جدید انگلیسی نباید آتش زیر خاکستر این استان را نادیده بگیریم.

این نگرانی از آنجا ایجاد شده که مسئولان بهداشت گلستان با توجه به آمارهای موجود وضعیت هشدار کرونا برای گرگان و علی آبادکتول صادر کرده‌اند و معتقدند کاهش مشارکت‌های مردمی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی نسبت به گذشته افزایش داشته و نزدیک شدن تعطیلات نوروز هم می‌تواند مشکلات را دو چندان کند.

البته نباید فراموش کرد که این نگرانی براساس میزان سرایت‌پذیری ویروس انگلیسی و گسترش این نوع از ویروس جهش یافته که سنین پایین‌تری را هدف گرفته ایجاد شده است.

محدودیت‌های کرونایی "خمین"  تشدید می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به وضعیت استان در زمینه شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: از شنبه دوم اسفندماه، شهرستان خمین در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های اراک، ساوه، کمیجان، خنداب، شازند، محلات، دلیجان و فراهان در وضعیت زرد و شهرستان‌های زرندیه، تفرش، آشتیان در وضعیت آبی قرار می‌گیرند.

سیدمحمد جمالیان، افزود: نارنجی شدن وضعیت شهرستان خمین یک خطر جدی برای استان است، تا هفته‌های گذشته تنها به سفید شدن وضعیت استان فکر می‌کردیم اما عادی‌انگاری مردم و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، ما را به شدت نگران کرده است و امروز رنگ نارنجی وارد استان شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: تنها نگرانی ما عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی اصناف مختلف و مردم است، از آنجا که قدرت سرایت و انتقال ویروس جهش‌یافته کرونا انگلیسی بیشتر از کرونای کلاسیک است باید پروتکل‌های بهداشتی بهتر و با دقت بیشتر رعایت شود تا بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم.

جمالیان بیان کرد: اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی را به نحو مطلوب رعایت کنند  می‌توانیم شرایط را کنترل کنیم.

وی با اشاره به اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان افت قابل توجهی داشته است گفت: تجربه یک ساله ثابت کرده است که باید زندگی کردن با کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: با توجه به اینکه در پایان سال 99 قرار داریم و طبق رسوم مردم در این روزها باید در تب و تاب خریدهای نوروزی باشند و این یعنی ازدحام و تجمع، نگران انتشار شدید ویروس کرونا هستیم.

جمالیان عنوان کرد: بنابراین از مردم درخواست داریم این روزها را در خانه بمانند و تنها برای خریدهای ضروری از منزل خارج شوند، چراکه وقت برای خرید کردن همیشه هست ولی گاهی با یک بی‌احتیاطی سبب از دست دادن عزیزی خواهیم شد که دیگر جایی برای پشیمانی نخواهد گذاشت.

ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی به خمین و محدودیت تردد شبانه

براساس محدودیت‌هایی که در وضعیت نارنجی اعمال می‌شوند ورود خودروهای غیربومی به خمین از دوم اسفندماه ممنوع اعلام شده است.

همچنین تردد شبانه از ساعت 21 تا 3 بامداد در شهرستان خمین ممنوع است، علاوه بر این ورود خودروهای با پلاک بومی از شهرهای نارنجی به سایر شهرها هم ممنوع است و خودروهای بومی شهرستان خمین در وضعیت کنونی مجوز ورود به شهرهای دیگر را ندارند.

مشاغل گروه‌های 3، 4 و آموزش حضوری در خمین تعطیل است

همین طور با توجه به تعطیلی مشاغل گروه های 3 و 4 در وضعیت نارنجی، تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و‌ مؤسسات ‌آموزش ‌عالی، حوزه‌های‌ علمیه و آموزشگاه‌ها در خمین تعطیل هستند.

مراسم‌های مذهبی و آیینی لغو شده و حضور کارکنان در دستگاه‌ها و ادارات دولتی هم تا یک سوم کاهش می‌یابد.

همچنین طبق اطلاعیه آموزش و پرورش با توجه به وضعیت نارنجی انتشار ویروس کرونا در سطح شهرستان، تا اطلاع ثانوی آموزش در تمامی کلاس‌های شهری و روستایی در 3 دوره تحصیلی به صورت مجازی است.

براساس این اطلاعیه هرگونه تغییر در روند اجرایی بلافاصله از طریق سامانه اتوماسیون اداری به اطلاع می‌رسد  و حضور عوامل اجرایی در مدارس هم همانند سایر نیروهای اداری در شرایط نارنجی است.

ویروس انگلیسی در کشور پخش شده است

معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در یک سالی که از شیوع کرونا در گیلان می‌گذرد حدود هزار نفر از هم استانی‌های خود را از دست داده‌ایم.

آبتین حیدرزاده گفت: در حال حاضر 4 شهرستان سیاهکل، تالش، ماسال و املش در وضعیت آبی قرار دارند که از کادر درمان و مردم این 4 شهرستان کمال تقدیر و تشکر ویژه را داریم.

حیدرزاده خاطرنشان کرد: البته این بدین معنا نیست که نباید دستوالعمل‌ها را رعایت کنند بلکه باید از این به بعد اهتمام بیشتری نسبت به رعایت نکات بهداشتی داشته باشند.

وی از آخرین آمار کرونا در گیلان خبر داد و گفت: در حال حاضر 350 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های گیلان بستری هستند که 50 نفر در 24 ساعت گذشته به این آمار افزوده شدند؛ 60 نفر از بیماران کرونایی به دلیل وخامت حالشان در بخش ICU بستری هستند.

حیدرزاده افزود: اگرچه هنوز هیچ آماری از مبتلایان به ویروس کرونای جهش یافته در گیلان وجود نداشته و 350 نفر از بستری‌ شدگان هیچ کدام به این ویروس مبتلا نیستند، اما طبق اعلام وزیر بهداشت قطعاً این ویروس در کشور پخش شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: خواهش ما این است که مردم توجه بیشتری به رعایت پروتکل‌های درمانی داشته و برای خرید  نیز حداکثر توجه را به خرج دهند و به مغازه‌های شلوغ وارد نشوند.

حیدرزاده عنوان داشت: شهرستان‌های رشت، رودسر، صومعه‌سرا، آستانه اشرفیه، لاهیجان و رودبار هنوز در وضعیت نارنجی قرار داشته و بقیه شهرستان‌های استان گیلان در وضعیت زرد قرار دارند.

آزمایش‌های هدفمند و شکست چرخه انتقال

شاید تا امروز نزدیک به یک سال سخت و البته با اندوه از دست دادن نزدیک به 60 هزار نفر از هموطنان سپری شده و همچنان ویروس منحوس یکه‌تازی می‌کند اما در طول این روزها نه تنها یافته‌های علمی بلکه شیوه‌های نوینی برای مقابله با چرخه انتقال کووید 19 ایجاد شده که اکنون این شیوه‌ها در کشورمان در قالب طرح‌های مختلف بکار گرفته شده است.

به عنوان مثال یکی از این موارد که به‌تازگی وزارت بهداشت و مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا اجرایی کرده‌اند آزمایش‌های هدفمند رایگان کرونا در مرتبطین با مبتلایان قطعی است؛ به این ترتیب که وقتی فردی کرونا مثبت می‌شود براساس کد ملی و ارتباطاتی که تا روز پاسخ آزمایش داشته به صورت رایگان از مرتطبین وی که خواه همکاران یا خانواده بوده نیز تست کرونا گرفته می‌شود تا درصورت مثبت بودن با سرعت ضمن قرنطینه کردن این گروه چرخه انتقال برای دیگران قطع شود.

اگرچه این شیوه براساس استانداردهای بین‌المللی به ازای هر فرد مبتلا 10 نفر از اطرافیان است اما در ایران تا امروز میانگین 5.5 نفر از اطرافیان فرد مبتلا تست شده و اقدامات لازم به عمل آمده است و ادامه این روند می‌تواند نتایج و دستاوردهای مثبتی داشته باشد.

البته ظاهرا این پایان کار نیست و مسئولان بهداشت و درمان در تلاش هستند برای افزایش تعداد مراکز انجام تست و مدیریت چرخه انتقال مطب‌های پزشکی را هم فعال کنند.

براساس اطلاعات وزارت بهداشت در دومین روز از اسفند ماه 1399 تعداد 11 شهر شرایط قرمز کرونایی دارند و 52 شهر هم در وضعیت نارنجی قرار گرفته‌اند. این درحالی است که 217 شهر براساس شاخص‌ها در وضعیت زرد و نهایتاً 168 شهر هم براساس اطلاعات ثبت شده در شرایط آبی کرونایی هستند.

همین آمار نشان می‌دهد که تمامی شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان قرار دارند که عبارتند از: آبادان، اهواز، ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، هویزه.

شاخص: در طرح جدید شاخص تعداد بستری‌ها، رنگ‌بندی شهرها را مشخص می‌کند، به این ترتیب که بستری‌های چهار نفر در 100 هزار نفر شهرهای زرد ، شش نفر در 100 هزار نفر شهرهای نارنجی و 10 نفر در 100 هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین می‌کند./ تسنیم

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رعایت پروتکل های بهداشتی مسئولان بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی دور از انتظار نیست وضعیت نارنجی افزایش تعداد شهرستان خمین چرخه انتقال ویروس منحوس ویروس کرونا شیوع کرونا جهش یافته هزار نفر یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۲۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز‌های فرودگاه اهواز برقرار است / مسافران از وضعیت پروازی خود مطلع شوند

سید مهدی رزاز مدیرکل فرودگاه‌های استان خوزستان گفت: با توجه به شرایط جوی همه پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی اهواز برقرار هستند.

او با بیان اینکه تا کنون هیچ پروازی لغو نشده افزود:، اما لازم است که مسافران حتما پیش از عزیمت به فرودگاه، از وضعیت پرواز خود اطمینان حاصل کنند.

مسافران می‌توانند جهت اطلاع از آخرین وضعیت پرواز خود با شماره ۱۹۹  تماس حاصل فرمایند.

طی ۲ روز گذشته استان خوزستان صحنه بارش‌های بی نظیر و بی سابقه در اردیبهشت بوده که برخی از آن به عنوان «شگفتانه بهاری آسمان» یاد می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه کرج تهران در ۱۶ اردیبهشت
  • هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان؛ آخرین وضعیت شهرتان را ببینید
  • تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران ممنوع شد
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت / بارش و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
  • برق ۳۰ نقطه در اهواز قطع شد
  • پرواز‌های فرودگاه اهواز برقرار است / مسافران از وضعیت پروازی خود مطلع شوند
  • احتیاط کنید؛ جاده کرج-چالوس بارانی است
  • آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه کرج تهران در ۱۴ اردیبهشت
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه