Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بخشی از باغ موزه دفاع مقدس دزفول و در کنار همه آن نقاشی‌ها و نمادها که هزاران هزار حرف نگفته برای ما از آن روزها دارد، روی دیواری، نقشه‌ای از کشورمان دیده می‌شود که سایه‌ سپری روی آن را پوشانده است، روبه روی نقشه سپری است که روی آن نقشه خوزستان حکاکی شده است.

عنوان این اثر پرمعنا و زییا، «سپر بلا» نام دارد که مقاومت‌ خوزستان را برای حفاظت از کشور به زیبایی تجسم بخشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مژگان سلیمانی، هنرمند مجسمه‌ساز در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان گفت: یکی از آثار موجود در موزه دفاع مقدس دزفول «سپر بلا» نام دارد که طرح آن از سوی موزه به ما ارائه شد و در مدت چند ماه آن را ساختم.

وی درباره تولید اثر گفت: در جریان پروژه باغ موزه دفاع مقدس دزفول، موضوعاتی برای ساخت آثار حجمی به ما ارائه شد که از بین آنها موضوع «دزفول می‌توانست دروازه ورود به خوزستان باشد» را با نگاه به حادثه پل نادری دزفول که در زمان جنگ اتفاق افتاد، انتخاب کردم.

این هنرمند خوزستانی گفت: برای خلق این اثر مدتی تحقیق، مطالعه و پرس‌وجو کردم و چند طرح زدم که از میان آنها، اثر سپر بلا انتخاب شد. مطابق آنچه خواندم مردم و لشکر زرهی در دوران دفاع مقدس توانستند از پل محافظت کنند و همین باعث شد که دزفول اشغال نشود و عراقی‌ها نتوانند پیشروی کنند. اگر این اتفاق می‌افتاد دزفول سقوط می‌کرد و به دلیل اینکه نقطه مهمی برای دشمن بود احتمال سقوط اهواز و خوزستان نیز بعد از آن وجود داشت. مردم فداکاری کردند و با دست خالی جلوی این اتفاق را گرفتند.

سلیمانی گفت: اثری که خلق کردم نقشه ایران است که دو متر در دو متر در باغ موزه نصب شده است. نقشه ایران در این اثر در سایه نقشه خوزستان که آن را به صورت یک سپر درست کرده‌ام قرار دارد. طرح اولیه من این بود که نقشه خوزستان روی دیوار و نقشه دزفول روی سپر باشد. با رایزنی مسئولان موزه قرار شد این طرح گسترش پیدا کند و موضوع آن عام‌تر شود.

به گفته این مجسمه ساز، المان نور در این اثر خیلی تعیین کننده است؛ اما چون فضای موزه کوچک بود نمی‌شد مانور بیشتری داد. اگر فضای بیشتری در اختیار داشتیم می‌شد نور را از فاصله دور به این اثر تاباند و در این صورت سایه خوزستان، تمام نقشه ایران را پوشش می‌داد و مفهوم این اثر آشکارتر می‌شد.

وی در پایان گفت: زمان زیادی از دوران دفاع مقدس می‌گذرد و امروزه المان‌های مشخصی از دفاع مقدس در ذهن ما وجود دارد. خیلی‌ها در کارهای هنری خود به همان المان‌ها مثل کلاه یا پلاک بسنده می‌کنند اما برای جذابیت بیشتر و ارتباط بیشتر مخاطب با اثر هنری لازم است رویکرد جدید و نگاه متفاوتی به این موضوع داشته باشیم. آثاری که بتواند مخاطب را روبه روی خود نگه دارد و آنها را به کشف و جستجوی مفهوم وادارد.

کامله بوعذار؛ خبرنگار ایکنا خوزستان 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا فرهنگی باغ موزه دفاع مقدس دزفول سپر بلا خوزستان دزفول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۲۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وداع دزفولی‌ها با شهید عشیری لیوسی/ پایان فراق پس از ۴۲ سال

پیکرهای مطهر دو شهید شهید غلامعلی عشیری لیوسی از شهدای تازه تفحص شده دفاع مقدس امروز پس از ۴۲ با حضور قشرهای مختلف مردم تشییع و در گلزار شهدای دزفول به خاک سپرده شد. - اخبار استانها -

به گزا ش خبرگزاری تسنیم از دزفول، پیکر مطهر شهید غلامعلی عشیری لیوسی، از شهدای دفاع مقدس شهرستان دزفول که پس از 42 سال شناسایی و به خاک مقدس ایران اسلامی بازگردانده شدند صبح امروز با حضور قشرهای مختلف مردم تشییع و در گلزار شهدای دزفول به خاک سپرده شدند.

پیکرهای مطهر این شهدا همزمان با ایام شهادت امام جعفر صادق (ع)، بر روی دستان همرزمان و مردم شهید پرور دزفول از حسینیه ثارالله این شهرستان تا شهید آباد تشییع شد.

به گزارش تسنیم، پیکر پاک و مطهر شهید غلامعلی عشیری لیوسی؛ از شهدای هشت سال دفاع مقدس شهرستان دزفول، پس از گذشت 42 سال از شهادت، شناسایی شده و به دامان شهر و دیارش بازگشت.

شهید غلامعلی عشیری لیوسی، متولد یکم مهر 1343، در تاریخ 21 بهمن سال 1361 در عملیات والفجر مقدماتی شرکت کرد و در منطقه فکه، جاویدالاثر شد و بتازگی پیکر پاک و مطهر ایشان توسط گروه های تفحص شهدا کشف و شناسایی شده است.

پدر و مادر این شهید والامقام در سال‌های گذشته دارفانی را وداع گفته اند.

مزار یادبود این شهیدوالامقام در گلزار شهدای شهیدآباد شهرستان دزفول قرار دارد که با بازگشت پیکر مطهرش طی مراسمی تشییع و در مزار یادبودش به خاک سپرده شد.

به‌پاس ایستادگی مردم دزفول در هشت جنگ تحمیلی این شهر به‌عنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی نام‌گذاری شد. چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور روز مقاومت و پایداری روز دزفول نام‌گذاری شده است.

مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس و با منطق اسلامی و انقلابی خود از ارزش‌های اعتقادی ما دفاع کردند و نامی ماندگار از خود در این عرصه به‌یادگار گذاشتند و این مردم ولایت‌مدار در دوران دفاع مقدس و دیگر عرصه‌های انقلابی بیش از 2600 شهید والامقام و نُه شهید سرافراز مدافع حرم تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرده‌اند.

شهر دزفول در هشت سال جنگ تحمیلی مورد اصابت 176 موشک دوربرد فراگ و اسکادبی قرار گرفت، هواپیماهای دشمن 489 بمب و راکت بر سر مردم بی‌دفاع شهر دزفول فرو ریختند و 5 هزار و 821 گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر اصابت کرد.

در این هشت سال 19 هزار و 500 واحد مسکونی، تجاری، آموزشی و مذهبی بین 20 تا 100 درصد در دزفول خسارت دید. مردم دزفول در هشت سال جنگ نابرابر 2 هزار و 600 شهید، 400 جانباز، 452 آزاده و 147 جاویدالاثر تقدیم کردند.

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • وداع دزفولی‌ها با شهید عشیری لیوسی/ پایان فراق پس از ۴۲ سال
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس استان کرمان
  • اهدای قهرمانی تیم ملی فوتسال به سردار سلیمانی و سپاه | تصویـر
  • پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس کرمان اهدا شد
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس کرمان
  • پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس اهدا شد 
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس
  • اهدای پیراهن قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس استان کرمان