Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@06:02:12 GMT

چه شد که گرد و غبار ناگهانی دوباره خوزستان را غافلگیر کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۷۳۲۶

چه شد که گرد و غبار ناگهانی دوباره خوزستان را غافلگیر کرد؟

مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به وقوع ناگهانی گرد و غبار در استان، گفت: جای تعجب دارد که کانون‌های گرد و غبار با این حجم سیلاب فعال شده‌اند زیرا تصور می‌شد به این زودی فعال نشوند و غافلگیر شدیم.

محمد سبزه‌زاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به گرد و غبار صبح امروز در خوزستان اظهار کرد: روز گذشته نقشه‌های هواشناسی به صورت سیستماتیک وقوع گرد و غبار را نشان نمی‌دادند اما برخی نقشه‌ها شرایط همرفتی را در کل منطقه نشان می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق نقشه‌های هواشناسی انتظار می‌رفت گرد و غبار اواسط روز رخ دهد در نتیجه جهت اطمینان بیشتر منتظر آپدیت آخرین نقشه‌های هواشناسی در ساعت ۴:۳۰ بامداد شدیم اما متأسفانه این پدیده در اوایل وقت امروز رخ داد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: گرد و غبار امروز آبادان و خرمشهر از سوی کویت و با منشأ خارجی رخ داده، اما گرد و غبار اهواز و شادگان ناشی از فعال شدن کانون‌های گرد غبار داخلی بوده است.

وی افزود: علی‌رغم اینکه سیستم هواشناسی کویت به کشورهای بزرگی نظیر آمریکا و انگلستان متصل است، اما این کشور نیز اخطاریه‌ای مبنی بر وقوع گرد و خاک صادر نکرده است و این موضوع نشان می‌دهد که جریان همرفتی نه تنها در ایران بلکه در کل جهان، به صورت صد در صد قابل پیش‌بینی نیست.

سبزه‌زاری تصریح کرد: وقوع گرد و غبار ناشی از کانون‌های گرد و غبار داخلی با این حجم سیلاب و بارندگی نشان از این است که آب به سمت کانون‌های گرد و غبار نرفته تا این کانون‌ها تثبیت شوند. هواشناسی نیز اطلاعی از میزان خشک بودن این کانون‌ها نداشته است. جای تعجب دارد که با این حجم سیلاب با این شرایط فعال شده‌اند زیرا تصور می‌شد به این زودی فعال نشوند و غافلگیر شدیم.

وی عنوان کرد: برای پیش‌بینی دقیق‌تر از وقوع گرد و غبار باید اطلاعات آبگیری یا خشک بودن کانون‌های گرد و غبار در اختیار هواشناسی قرار بگیرد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان یا اشاره به وضعیت وقوع گرد و غبار، گفت: با توجه به وزش باد احتمال می‌رود این وضعیت گرد و غبار به صورت متناوب در روز جاری ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به وقوع گرد و غبار و عدم تعطیلی مدارس، بیان کرد: گرد و خاکی باعث تعطیلی مدارس می‌شود که میزان غلظت آن بیش از ۷۰۰ میکروگرم بر مترمکعب باشد که در اهواز چنین شرایطی نداشتیم. همچنین بسیاری تصور می‌کنند که اگر این میزان گرد و غبار در یک ساعت رخ دهد باید مدارس تعطیل شوند در صورتی که در کل جهان در صورتی مدارس تعطیل می‌شوند که میانگین غلظت در طول روز بالا باشد نه در بازه زمانی یک تا دو ساعت.

سبزه‌زاری تصریح کرد: صبح امروز بیشترین میزان گرد و غبار در بندر ماهشهر با بیش از یک هزار و در اهواز ۴۴۴ میکروگرم مترمکعب بوده است. همچنین میزان گرد و غبار در ساعت ۸:۰۰ صبح امروز در اهواز ۱۷۱ میکروگرم مترمکعب است که این میزان گرد و غبار نیازی به تعطیلی ندارد و حتی برای سلامتی جای نگرانی ندارد.

به گزارش ایسنا، پیش از این نیز مدیرکل هواشناسی خوزستان از عدم آبگیری اغلب کانون‌های گرد و غبار خوزستان در سیل اخیر خبر داده و عنوان کرده بود اگر یک ماه بارندگی نداشته باشیم، مجدداً کانون‌های گرد و غبار فعال می‌شوند.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گرد و غبار منطقه خوزستان هواشناسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۷۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرستان جم ‌رکورددار بارش‌های استان بوشهر شد

کارشناس اداره کل هواشناسی استان بوشهر با اشاره به بارش باران بهاری در استان بوشهر گفت: در سامانه بارشی اخیر بیشترین میزان باران در شهرستان جم به میزان بیش از ۸۲ میلیمتر ثبت شده است. - اخبار استانها -

محمدرضا انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به اینکه در سامانه بارشی اخیر در  5 روز گذشته شهرستان جم بیشترین میزان بارش باران ثبت کرده است اظهار داشت: استان بوشهر دارای 90 ایستگاه باران‌سنجی است که بیشترین باران در این شهرستان به میزان 82 میلیمتر ثبت شده است.

وی با بررسی آخرین میزان بارش باران در ایستگاه‌های مختلف هواشناسی استان بوشهر شهرستان جم را رکورددار دانست و بیان کرد: شهرستان گناوه 70.8 میلیمتر بعد از جم بیشترین میزان بارش ثبت کرده است.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان بوشهر میزان بارش باران در منطقه بهرگان شهرستان دیلم را 65.4 میلیمتر اعلام و خاطرنشان کرد: بندر دیر 42.1،  اهرم 74، بندر کنگان 38، عسلویه 29.6، برازجان 18.3، خورموج 34، بوشهر 14.5 و  جزیره خارگ 4.1 میلیمتر بارش باران ثبت شده است.

انصاری از صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در راستای تداوم فعالیت سامانه بارشی تا 15 اردیبهشت خبر داد و بیان کرد: تا روز شنبه فردا بارش باران، رگبار پراکنده، رعدوبرق، وزش باد، تند باد لحظه‌ای، ایجاد گردوخاک و در مناطق مستعد با احتمال ریزش تگرگ پیش‌بینی شده است.

وی آب‌گرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، شکستن درختان و خسارت به سازه‌های سبک و ناپایدار به‌دلیل وزش باد را از جمله مخاطرات این وضعیت اعلام و اضافه کرد: در این شرایط جوی خلیج‌فارس و سواحل استان بوشهر مواج می‌شود.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان بوشهر با تأکید بر اجتناب از فعالیت‌ها و ترددهای دریایی و سفرهای غیرضروری گفت: از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه‌ها و سواحل و صعود به ارتفاعات و فعالیت‌های کوهنوردی اجتناب شود.

انصاری جهت وزش باد در استان بوشهر را غالباً جنوب شرقی تا شمال شرقی با سرعت تا بیش از 50 کیلومتر در ساعت دانست و تصریح کرد: ارتفاع موج دریا خلیج‌فارس در نوار ساحلی استان بوشهر 90 تا 150 و از بعدازظهر در برخی ساعات بیش از 180 سانتیمتر افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • ۱۱۲ میلی متر بارندگی در رومشکان لرستان ثبت شد
  • شبکه برق خوزستان پایدار است / خسارت‌هایی به شبکه آبادان و شادگان وارد شد
  • تداوم وقوع رگبار و تندباد در خوزستان
  • شهرستان جم ‌رکورددار بارش‌های استان بوشهر شد
  • سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی در خراسان جنوبی
  • ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان
  • هشدار وقوع سیلاب در ۲۷ ولایت افغانستان
  • هشدار نارنجی در استان سمنان صادر شد/ وقوع تندباد در برخی مناطق
  • «حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارش در خوزستان
  • «حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان